Pera Eğitim’le
Lise Gruplarına Yönelik Atölyeler
“Geleceğin Parkları”

geleceginparklari1

“Bana Bak! ”la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar” sergimiz kapsamında 26 Aralık 2017 tarihinde katılan okulumuz Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi ile Geleceğin Parkları isimli atölye çalışmasını gerçekleştirdik.

geleceginparklari2

Hollandalı fotoğraf sanatçısı Rineke Dijkstra’nın Park Portreleri serisinden yola çıkarak spor yaptığımız ya da yakınlarımızla vakit geçirdiğimiz, gittiğimiz parkları düşünüyor ve sonrasında yaşadığımız yerin çevresine hayallerimizdeki yeşil alanları ve parkları üç boyutlu olarak tasarlıyoruz.

Pera Eğitim, Pera Müzesi’ndeki sergilere paralel, lise öğrencilerine yönelik, yaratıcı ve eğlenceli eğitim programları düzenliyor. Ziyarete gelen gruplar bir buçuk saat süren etkinliklerde, rehber eşliğinde yapılan sergi turundan sonra, atölyede sergiye yönelik çalışmalar gerçekleştiriyorlar.

Eser Hakkında

banabak1

Vondelpark, Amsterdam, 12 Mayıs 2006
Kromojenik baskı
80 x 100 cm

Rineke Dijkstra’nın Vondelpark, Amsterdam, 12 Mayıs 2006 isimli fotoğrafı, farklı şehirlerin parklarındaki çocuk ve gençlerin portrelerinden oluşan “Park Portreleri” dizisine aittir. Bu son derece dengeli kompozisyonda, genç bir oğlan gayet rahat bir şekilde karşımızda oturur; buna rağmen bu uyum, izleyicide bir tür huzursuzluk yaratır. Bu temsildeki sadelik yanıltıcıdır. Çünkü herkes bilir ki, doğallık diye bir şey yoktur; yalnızca katışıksız yapıntılar vardır. Bakmakta olduğumuz genç adam, en ince ayrıntılarına kadar tasarlanmış bir kompozisyon ve çerçevenin içine kapatılmıştır. Modelini içine yerleştireceği bir bağlam yaratmaya çalışan manzara resmi geleneğinin izinden giden klasik bir portreye bakmaktayızdır sanki. Modelin izleyenlere savurduğu talepkâr bakış bile Hollanda resimlerini akla getirir – bu resimlerde de, tıpkı burada olduğu gibi model gözleriyle seyirciyi izliyor gibidir.

Lise Grupları için Hafta İçi Eğitim Programlarımız Perşembe ve Cuma günleri 10:00 – 11:30, 11:30 – 13:00, 13:00 – 14:30 saatleri arasında gerçekleşiyor.

Rezervasyon için:
egitim@peramuzesi.org.tr
0212 334 99 00 (4)

Lise gruplarına uygun diğer atölyelerimize katılmak için linkimizden detaylara ulaşabilirsiniz.