Pera Eğitim’le 60+ Atölyeleri
“Dallı Budaklı Binalar”

60+_005

Louis Kahn’a Yeni/den Bakış sergimiz kapsamındaki 60 yaş ve üzerinde yönelik atölyelerimizden biri de “Dallı Budaklı Binalar” ! Geçtiğimiz günlerde Akasya Yaşam Merkezi‘nden gelen ziyaretçilerimizle de gerçekleştirdiğimiz atölyemizden bazı görüntüleri ve bu atölyede neler yapıldığını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz!

Katılımcılarımızla önce sergimizi geziyor, mimar, düşünür ve sanatçı kimliği ile 20. yüzyılın tanınmış isimlerinden Louis Kahn’ın yapıtlarını inceliyor ve bizi etkileyen tarihi yapılar üzerine konuşuyoruz. Yaşadığımız şehirler, semtler ve sembol binaların tarihini ve önemini tartışıyor, günümüzdeki farklılıklarla karşılaştırıyoruz. Atölye odasına geçtikten sonra malzemeler ortaya çıkıyor. Tahta buçuklarla ve renkli hamurlarla kendi binalarımızı inşa ediyoruz. Ardından killerle hayalimizdeki binaları tasarlıyoruz. Hem keyifli vakit geçiriyor hem de el becerilerimizi tazeliyoruz.

60+_028

Pera Eğitim 60+ atölyeleriyle, katılımcılara sanatı zevkle, ilgiyle keşfetme olanağı tanıyarak onları müze ortamında sanatla buluşturuyor. Pera Eğitim ayrıca nesiller arası diyaloğu geliştirme ve sanatı ulaşılabilir kılma ilkeleri kapsamında farklı yaş gruplarını bir araya getiren özel atölyeler de düzenliyor.

60+_133

Pera Eğitim ve Alzheimer Vakfı iş birliğiyle ayda bir kez düzenlenen sanat buluşmalarında, Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyon sergileri ve süreli sergilerden seçilmiş sanat eserlerine odaklanan sergi turu ve atölyeler düzenleniyor.

Atölye Detayları
Atölyelerimiz Perşembe ve Cuma günleri 14:00-15:30 saatleri arasında gerçekleşiyor. Etkinlikler ücretsiz olmakla beraber en fazla 10 kişilik grupların oluşması ve rezervasyon gerekiyor.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için:
0212 334 99 00 (4)
egitim@peramuzesi.org.tr