“Anılar Mozaiği”
#PeraEğitim’le 60+ Atölyeleri

Egtm60+_074

“Bana Bak! ”la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar” sergimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz 60 yaş ve üzerine yönelik “Anılar Mozaiği” adlı atölyelerimizde katılımcılarımızla kimliğimizi ve kişiliğimizi oluşturan kökenlerimizden yola çıkarak, farklı renkler kullanarak mozaik tekniğiyle portremizi yaratıyoruz.

Pera Eğitim 60+ atölyeleriyle, katılımcılara sanatı zevkle, ilgiyle keşfetme olanağı tanıyarak onları müze ortamında sanatla buluşturuyor. Pera Eğitim ayrıca nesiller arası diyaloğu geliştirme ve sanatı ulaşılabilir kılma ilkeleri kapsamında farklı yaş gruplarını bir araya getiren özel atölyeler de düzenliyor.

Egtm60+_027

Pera Eğitim ve Alzheimer Vakfı iş birliğiyle ayda bir kez düzenlenen sanat buluşmalarında, Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyon sergileri ve süreli sergilerden seçilmiş sanat eserlerine odaklanan sergi turu ve atölyeler düzenleniyor.

Amber Smoot Eseri Hakkında

Deatylar_011Pedro Mora’nın, ırksal çeşitliliği, Amerikan kimliğinin ayrılmaz bir parçası olarak sunduğu Amber Smoot çalışması ismini, Afro-Japon kökenli ve New Yorklu bir genç kızdan alıyor. Portrenin düşük çözünürlüğü bir dizi algısal deneyime ve olası okumaya imkân tanıyor. Fotoğraflanan kişinin yüzünde izlenebilen renk çeşitliliği ve hatlarını vurgulayan küçük mozaik parçacıkları, Amber Smoot’un portresini ve kimliğini bir tür gen haritasına dönüştürüyor. Mora, bu yöntemle, günümüzün çoğu büyük şehrinde ortaya çıkan parçalı kimlikler hakkında görsel bir yorumda bulunuyor ve ırksal heterojenliğin köksüzlük ya da tanımsızlıkla eşanlamlı bir şey olmaktan çok çağdaş kimliklerin istikrarsızlığının dolaysız bir sonucu olduğunu söylüyor.

Atölye Detayları
Atölyelerimiz Perşembe ve Cuma günleri 14:00-15:30 saatleri arasında gerçekleşiyor. Etkinlikler ücretsiz olmakla beraber en fazla 10 kişilik grupların oluşması ve rezervasyon gerekiyor.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için:
0212 334 99 00 (4)
egitim@peramuzesi.org.tr