Yaz Dönemi Eğitim Etkinlikleri

edu

Pera Eğitim’in  11 – 27 Temmuz 2012 tarihlerinde Yaz Dönemi Eğitim Etkinlikleri kapsamında 7-14 yaş grupları için hazırlanan Pera Müzesi’nde Yaz Dönemi Eğitim Etkinlikleri programında çocuklar,  Pera Müzesi’nde devam eden sergilerden Kesişen Dünyalar: Elçiler ve RessamlarKütahya Çini ve Seramikleri ve Goya: Zamanının Tanığı, Gravürler ve Resimler’i izlemenin yanı sıra eğlenceli atölyelere katılacaklar ve bir yandan da Pera Müzesi’nin tarihi mimarisini tanıyarak alanında kendi tasarımlarını oluşturma fırsatı da bulacaklar.

Büyük Boy Portrem

Bu programda çocuklar, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’ndan hazırlanan Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinde yer alan Antoine de Favray’ın Vergennes Kontu ve Kontesi’nin Türk Giysileri İçinde Portreleri ile Goya: Zamanının Tanığı sergisinde yer alan IV. Carlos ve Maria Luisa’nın büyük boy portrelerini inceleyerek karşılaştırma yapacaklar. Sergi turunun ardından da atölyede izledikleri  figüratif çalışmalardan yola çıkarak kendi büyük boy portrelerini oluşturacaklar.

11 Temmuz Çarşamba
18 Temmuz Çarşamba
25 Temmuz Çarşamba

Hayalimdeki Çiniler

Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyon sergisini eğitmen eşliğinde gezen çocuklar atölyede öncelikle aydınger kağıdında eskizler oluşturacak sonrasında ise, asetat kalemi ve cam boyası kullanarak asetat ve fayansın üzerine kendi özgün çinilerini tasarlayarak iki farklı çalışma yapacaklar.

12 Temmuz Perşembe
19 Temmuz Perşembe
26 Temmuz Perşembe

Bir Bina Tasarlıyorum

Çocuklar Pera Müzesi’nin mimari tarihi üzerine yapılacak bir çalışmanın ardından  müze binasını ve çevredeki seçilmiş tarihi binaları inceleyerek eskizler yapacaklar. Atölye çalışmasında ise, geleceğin binasını tasarlayacaklar. Dileyenler müzeyi bilgisayardan 3 boyutlu olarak da  yeniden inceleyebilecekler.

13 Temmuz Cuma
20 Temmuz Cuma
27 Temmuz Cuma

Kontenjan: 10 kişi

Detaylı bilgi ve rezervasyon için:
0212 334 99 00 (4)
egitim@peramuzesi.org.tr

Atölye başına katılım bedeli: 30 TL
*PERAkart aile ile %50 indirimli.

Yorumlar 1