Pera Müzesi Google Art Project’te

BLOGgap

Google Art Project, Google ve 40 ülkeden 151 önemli sanat kurumunun işbirliğinden oluşuyor.
Pera Müzesi de Proje’nin ikinci fazında yer alıyor.

Sanatseverler artık sadece birkaç tıkla Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu’nun yanı sıra Kütahya Çini ve Seramikleri, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri ve Eski Istanbul Fotoğrafları koleksiyonlarını da keşfedebilecek. Kullanıcılar bu geniş koleksiyonlardaki eserleri en ince detaylarına kadar inceleme fırsatı bulurken, kendi koleksiyonlarını oluşturma ve paylaşma şansını da yakalayacaklar. Google Art Project’in direktörü Amit Sood, “Dünyanın dört bir yanından yeni ortaklarımız sayesinde Sanat Projesi globalleşiyor” diyor.

Geliştirilmiş “Benim Galerim” (My Gallery) özelliği sayesinde kullanıcılar Google Art Project’te yer alan 30.000 sanat eseri arasından istediklerini seçerek kişisel galerilerini oluşturabilecekler, eserlerin tek tek veya koleksiyonların tamamının eklenebildiği bu galerileri aile ve arkadaşlar ile paylaşılabilecek. Kullanıcılar, dönem, sanatçı ya da eser kategorisine göre arama yapabiliyor, dünyanın dört bir yanındaki müzelerdeki sanat eserlerine erişebiliyor.

“Google, kültürün her türünü sanal dünyaya getirmeyi ve ulaşılır kılmayı hedefliyor. Bu sanat projesi internetin bilgiyi nasıl erişime açtığının kanıtı” olarak yorumluyor Nelson Mattos, Google VP Mühendislik. Projenin diğer ortakları arasında, Tate, Victoria & Albert Müzesi, The National Gallery, Museo Thyssen-Bornemisza, New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), Beyaz Saray, Uffizi Gallery, Rijksmuseum, Versay Sarayı, Frick Koleksiyonu, Metropolitan Müzesi, Van Gogh Museum , Reina Sofia, Musée d’Orsay gibi önemli kurumlar da yer alıyor.

Pera Müzesi’nin koleksiyonuna Google Art Project’te yakından bakın!

Google Art Project Sahne Arkası ve  Tanıtım klipleri:

Yorumlar 2

1. LAYSOS

Harika bir çalışma olmuş. Osmanlı’ya ilgisi olanların özellikle “İmparatorluktan Portreler” koleksiyonunu inceleyebilirler. Eminim daha önce görmediğiniz fotoğraflar burada yer alıyor. Teşekkürler Pera Müzesi ve Google. :)