Biz

Kapılarını 2005 Haziran ayı başlarında İstanbullulara açan Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın, kentin bu seçkin noktasında, çeşitli düzeylerde kültür hizmeti vermek amacıyla hayata geçirdiği geniş kapsamlı bir kültür girişiminin ilk adımı. Bu projede bir ‘müze-kültür merkezi’ işlevini üstlenen Pera Müzesi için, 1893 yılında mimar Achille Manoussos tarafından İstanbul’un gözde semti Tepebaşı’nda inşa edilen, yakın dönemlere kadar da “Hotel Bristol” adıyla tanınan tarihi yapı tümüyle elden geçirilerek çağdaş donanımlı bir müzeye dönüştürüldü. Pera Müzesi, bir taraftan Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait “Oryantalist Resim”, “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri” ve “Kütahya Çini ve Seramikleri” koleksiyonları ekseninde gerçekleştirdiği sergi ve müzecilik etkinlikleriyle ülkemizin unutulmaya yüz tutmuş kültürel ve sanatsal değerlerine ışık tutuyor; diğer taraftan da düzenlediği dönemli sergilerle, Jean Dubuffet, Henri Cartier-Bresson, Rembrandt, Niko Pirosmani, Josef Koudelka, Joan Miró, Akira Kurosawa, Marc Chagall, Pablo Picasso, Fernando Botero, Ikuo Hirayama, Frida Kahlo, Diego Rivera gibi usta sanatçıların yapıtlarını ülkemiz sanatseverleriyle buluşturuyor. Tamamı kamu yararına olan kültür, sanat ve eğitim çalışmalarının daha da geniş kitlelere yayılmasını amaçlayarak geçtiğimiz beş yıl boyunca kendisini yalnız bırakmayan sanatseverler için, kuruluş amaçlarıyla da doğrudan örtüşen, Pera Müzesi Dostluk Programı geliştirildi. Program, müze ziyaretçilerinin farklı ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak üzere özelleştirilmiş paketlerden oluşuyor. Bu avantajlar müzeyi bir yıl boyunca ücretsiz ziyaretle başlayıp sergi açılışlarına davetiye, sesli ve rehberli tur hizmetleri, Perakende Artshop’tan, Pera Film ve Pera Eğitim’in faaliyetlerinden indirimli yararlanmaya kadar uzanmakta. Farklı avantajlar içeren Pera Müzesi Dostluk paketlerinden size uygun olanı seçerek 1 yıl boyunca sunulan hizmetlerden yararlanabilir, müzenin bir parçası olabilirsiniz.